Thuis‎ > ‎

Hurley MB2 - Reigers MB1

Geplaatst 20 sep 2012 14:04 door Just van den Broecke   [ 21 sep 2012 10:44 bijgewerkt ]

Door: Ivan - Na een aantal oefenwedstrijden is het seizoen dan weer echt begonnen. Een heerlijk septemberzonnetje, een mooie aanvangstijd en ook nog eens thuis op een van onze mooie velden. Maar ook een nieuw team, een nieuwe coach en een nieuwe tactiek. Dat is allemaal nog wel even wennen. En dat was dan ook te merken in onze eerste wedstrijd tegen Reigers B1. We begonnen slapjes aan de wedstrijd en achterin stonden we meteen stevig onder druk. Reigers kreeg een aantal kansen en wisten daar strafcorners uit te slepen. Uit een strafcorner kwamen zij tot scoren. De bal werd laag in de linkerhoek ingeschoten. Na die moeizame beginfase kwamen wij beter in ons spel en wisten we mooie aanvallen op te zetten. We scoorden uit een mooie actie door het hart van de verdediging van Reigers en kwamen op 1-1. 

Wij bleven aanvallen, maar de uitvallen van Reigers waren erg gevaarlijk. Zo brak Reigers door op onze 
linkervleugel en een speelster kon zo vanaf de zijlijn naar ons doel lopen en hard uithalen zonder gehinderd te worden en  1-2 scoren. Wij bleven zoeken naar een doelpunt en op slag van rust werden we na goed samenspel beloond met een mooi doelpunt. Zo gingen we met 2-2 de rust in. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Het tempo lag hoog en beide ploegen kregen meerdere kansen. Reigers scoorde uit een strafcorner die wederom laag in 
de linkerhoek werd ingeschoten en kwam op 2-3. Wij lieten het er niet bij zitten en uit een mooi opgezette aanval over rechts haalden we hard uit vanaf de achterlijn en werd de bal vanuit een onmogelijke hoek schitterend in het doel geslagen. Wederom hadden we onze achterstand weggewerkt tot 3-3. Even leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te lopen. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd, maar wij wilden meer en gingen vol voor de aanval. 


We kregen kansen op 4-3 maar Reigers bleef goed verdedigen en wist uit een aanval weer goed door te breken over onze linkervleugel en een vrije speelster te vinden die de stand op 3-4 zette. Wij zetten nog een eindoffensief in, die tot kansen en strafcorners leidde, maar een doelpunt zat er niet meer in. 

Onze tactiek komt erg Cruijffiaans over, het geeft niet als we een paar doelpunten weggeven zolang we er voorin maar meer maken. Het leidt tot hockey waar de mensen voor naar het stadion komen. Het is langs de lijn genieten van mooi en open hockey en onze meiden leren er erg veel van. Het kost alleen nog wel even tijd om de nieuwe tactiek er goed in te slijpen, maar we zijn op de goede weg en dat gaat zeker tot goede resultaten leiden. In de komende wedstrijden moeten we de schade achterin beperkt zien te houden. We zijn achterin te kwetsbaar en moeten aandacht besteden aan de strafcorner (uitlopen en afstoppen op de doellijn) en goed dekken van de tegenspeelsters, waarbij we elkaar goed moeten coachen. Zaterdag wacht ons Alliance B2 die in haar eerste wedstrijd met 6-2 van Kikkers B1 wonnen en blijkbaar makkelijk scoren.


Comments